top of page
Mindfulness tunti mindfulness-tunnit joogatunnit

OHJATUT MINDFULNESS-TUNNIT TYÖYHTEISÖILLE

Mindfulness eli tietoisuustaidot työpaikalla

Avara tarjoaa työhyvinvoinnin vahvistamista varten etänä tai paikan päällä ohjattuja mindfulness-tunteja. Ohjatut mindfulness-harjoitukset ovat erinomainen vaihtoehto, kun työntekijöille halutaan antaa mahdollisuus hidastaa ja palautua sekä terävöittää mieltään.


Palvelun hyödyt työyhteisöllesi:

  • Palauttava pysähtymisen hetki henkilöstölle

  • Stressinhallinnan taitojen syväneminen

  • Itsetuntemuksen ja itsensä johtamisen syveneminen

  • Mielen selkeyden sekä keskittymiskyvyn kasvu


Keskittyminen on puhtaasti mindfulness-harjoituksissa, eikä didaktista koulutusta ole kuin hyvin vähän. Tämä mahdollistaa täyden keskittymisen palautumiseen sekä mindfulnessin kehittämiseen kokemusperäisesti.

Mindfulness-meditaatio

Mindfulness-meditaatioissa (tietoisuustaitojen meditaatio) tehdään harjoitusta esimerkiksi istuen, maaten, seisten sekä kävellen. Avaran ohjaama meditaatio sopii kaikille, eikä sillä ole tekemistä esimerkiksi uskontojen tai new age -liikkeiden kanssa (lue lisää mindfulnessista tästä). Ohjattu meditaatio on ollut asiakkaiden keskuudessa hyvin pidetty ja rentouttavaksi sekä keskittymiskykyä kasvattavaksi koettu metodi. Monet suuryritykset tarjoavat nykyään työntekijöilleen mahdollisuuksia meditaatioon eikä suotta (kts. esimerkiksi https://journey.live/6-companies-using-meditation-for-a-productive-and-happier-workplace). Kokeile millaisia tuloksia työpaikoille tarkoitettu ohjattu meditaatioharjoittelu voi saada aikaiseksi.

Ohjatut mindfulness-harjoitukset voidaan räätälöidä teidän organisaation tarpeiden mukaisesti. Ne voidaan suorittaa paikan päällä tai etänä. Yksi harjoituskerta on tyypillisesti 15-50 minuuttia ja sen kesto vaihtelee yhdestä kerrasta viikossa jatkuvaan viikottaiseen ohjaamiseen. Mindfulness-tunti sopii hyvin myös osaksi TyHy / Tyky -päivää.

Kurssi soveltuu hyvin lisäpalveluna Työhyvinvointia mindfulnessin avulla -kurssille tai omana kokonaisuutena kun halutaan keskittyä kouluttamisen ja valmentamisen sijaan tekemiseen (tai pikemminkin tietoiseen olemiseen).

bottom of page