top of page
Sat on the Rocks

AVARA VALMENNUS

Avara Valmennus tarjoaa työhyvinvointia edistäviä koulutuksia yrityksille ja työyhteisöille sekä palveluita henkilöasiakkaille.

Stressinhallinta, palautuminen, keskittymiskyky, vuorovaikutustaidot,
ja mindfulness eli tietoisuustaidot ovat sisältöjen keskiössä.

Avara Valmennus on oululainen, koko Suomessa toimiva työyhteisöjen ja yksityishenkilöiden hyvinvointiin keskittynyt yritys. Ydinosaaminen liittyy erilaisten mindfulness- eli tietoisuustaitojen tekniikoiden hyödyntämiseen eri elämänalueilla aina työstä ja opiskelusta vapaa-aikaan. Palvelujen sisällöt pohjautuvat myös vahvasti mm. psykologian  löydöksiin ja teorioihin ihmisen hyvinvoinnista.

 

Avara: About Me
mindfulness joonatan

JOONATANIN TARINA

Itsetutkistelusta selkeyteen

Taustani on yrityselämässä myynnin sekä myynninjohtamisen parissa mm. digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän alalla.  Päätökseni vaihtaa alaa ja siirtyä hyvinvointiin liittyvien asioiden pariin syntyi hiljalleen seuraillessa hektisen työelämän tuomia rasituksia omaan päivittäiseen jaksamiseen, mutta myös ihmetellessä työkaverien ja asiakkaiden varsin yleistä työuupumusta. Monet älykkäät ja aikaansaavat ihmiset eivät tuntuneet huolehtivan omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnistaan, vaan piiskasivat itseään eteenpäin kuin riivattuina eräänlaisessa jatkuvassa väsyneessä aivosumussa, joka koetteli ihmissuhteita sekä elämän merkityksellisyyden kokemista. Olin itsekin yksi näistä ihmisistä.

Havaittuani "jatkuvan juoksemisen" ja jatkuvasti jossain muualla kuin läsnä tässä hetkessä olemiseni, päätin kääntää suuntaa. Aloitin tietoisen tutkimusretken omaan mieleen sekä kehoon, etsien hedelmällisimpiä keinoja tehdä työtä sekä elää elämää rauhallisemmin, merkityksellisemmin sekä suuremmalla mielen selkeydellä.  

Suorittamalla menestykseen?


Toimiessani yrityselämässä, ahmin läjäpäin tietoa itsensä kehittämisestä kokeillen erilaisia "tehokkuutta edistäviä metodeja" työssäni kollegoideni kanssa. Jostain syystä nämä kokeilut eivät kuitenkaan johtaneet kovinkaan tasapainoiseen lopputulokseen. Suuri osa johtamis- ja self-help -kirjallisuudesta antoivat pitkän listan jippoja ja temppuja, joita ihmisten oletettavasti täytyisi tehdä menestyäkseen työelämässä, ollakseen onnellisempia tai tullakseen entistä tehokkaammaksi ja tuottavammiksi. Nämä "tee-nämä-asiat -listat" toteutuessaan todellakin loisivat superihmisen, jolta luonnistuisi kaikki maan ja taivaan väliltä. Perusongelmana tuntui vain säilyvän se, että hyvin harva ihminen itseasiassa on kykenevä tai jaksava toteuttamaan edes muutamia kohtia näiltä eeppisiltä listoilta.

Mieleeni tuli, miksi näin on?

 

Mielen ja kehon yhteys oman kokemuksen kautta


Tutkimusretkeni jatkui syvemmälle kohti ihmisen käyttäytymisen juurisyitä ja motivaattoreita - lähinnä modernin psykologian ja esimerkiksi stressinhallinnan näkökulmasta. Ymmärrykseni mielen ja kehon toiminnasta ja yhteydestä toisiinsa kehittyivät pitkäaikaisen jooga- ja meditaatioharjoitteiden muodossa - nämä mahdollistivat tarvittavaa hidastamista, joka on kaiken merkittävän muutoksen sekä palautumisen pohjalla. Hankin mm. Yoga Alliancen sertifioiman joogaopettajan pätevyyden sekä Solterreno Mindful Academyn MBSR -ohjaajan koulutukseen (Mindfulness-Based Stress Reduction). Minulle oli ensijaisen tärkeää havaita ja kokea henkilökohtaisesti syitä ihmisen käyttäytymiseen ja tunteiden säätelyyn teoreettisen ideatason tarkastelun lisäksi.

Mindfulness eli tietoisuustaidot johtivat yhä jatkuvaan, pitkään sukellukseen pinnan alle - tietoisuuden itsensä äärelle. Tämä on antanut pilkahduksen avarasta näkymästä, tyyneydestä, mielen selkeydestä ja rauhallisuudesta, jonka seesteisistä vesistä on hyvä lähteä toteuttamaan vaikkapa self-help gurujen eeppisiä listoja - tai vaihtoehtoisesti heittää listat suoraan järveen.

Avara Valmennus oli syntynyt ja halusin nyt puolestani auttaa työelämässä toimivia parempaan ja hyvinvoivaan työhön, sekä tutustuttaa ihmisiä mindfulness-harjoitusten runsaudenkaivon äärelle.

​​

Avaran missio

 

Avaran näkemyksen mukaan, ihmisen tie onnellisuuteen sekä menestykseen (mitä ikinä se kullekin meistä tarkoittaakaan) kulkee mahdollisimman kirkkaan, rauhallisen, selkeän ja hyvin huolletun mielen kautta. Kun vapaudumme mielen luomista rajoitteista sekä hälystä, avautuu meille lähes rajaton mahdollisuus toteuttaa itseämme elämässä. Avaran palvelut pyrkivät tuomaan tämän mahdolliseksi kenelle vain työelämässä ja vapaa-ajalla. 

 

Avaran arvot ja asenteet

  • Uteliaisuus

  • Rehellisyys itseä ja muita kohtaan

  • Tuomitsemattomuus

  • Irti päästäminen

  • Huumori ja rentous

  • Hyväksyminen

  • Myötätunto

  • Kärsivällisyys

Avara on avoin ja selkeä tarkastelupiste elämän tuulissa ja virtauksissa, jonne voi kuka tahansa, milloin tahansa, omien jo olemassa olevien kykyjensä avulla päästä. Autan löytämään jokaisen oman, kauaskatseisen avaran paikkansa kiireisessä arjessa.

Joonatan Jääskeläinen

Työhyvinvointiohjaaja

Mindfulness-ohjaaja

Jooga-ohjaaja

mindfulness asiakas

"Mindfulness on matka omaan sisimpään, ja Joonatan toimi sensitiivisenä ohjaajana. Mindfulnessista on ollut hyötyä oman sisäisen arvostelevan äänen vaimentajana ja muutenkin ajatusten virran selkiyttäjänä. Olen tutustunut meditaatioon turvallisella tavalla ja oppinut elämään enemmän läsnä jokaisessa hetkessä ilman ajatusten ähkyä"

Asta

bottom of page