Sat on the Rocks

AVARA VALMENNUS

Avara on avoin ja selkeä tarkastelupiste elämän tuulissa ja virtauksissa, jonne voi kuka tahansa, milloin tahansa, tietoisuutensa avulla päästä. Autamme sinua löytämään oman kauaskatseisen avaran paikkasi.

Avara Valmennus on oululainen, koko Suomessa toimiva ammattitaitoinen työyhteisöjen sekä yksityishenkilöiden hyvinvointiin, motivointiin sekä koulutukseen keskittynyt yritys. Avaran osaaminen liittyy erilaisten mindfulness- eli tietoisen läsnäolon tekniikoiden hyödyntämiseen eri elämänalueilla aina työstä harrastuksiin ja opiskelusta henkiseen kasvuun asti. Avara tarjoaa stressinhallintaan, ihmisten motivointiin, itsensä johtamiseen, vuorovaikutustaitoihin, rentoutumiseen ja rauhoittumiseen sekä elämäntaitoihin liittyviä palveluita.  

Avaran näkemyksen mukaan, ihmisen tie onnellisuuteen sekä menestykseen (mitä ikinä se kullekin meistä tarkoittaakaan) kulkee mahdollisimman kirkkaan, rauhallisen, selkeän ja hyvin huolletun mielen kautta. Kun vapaudumme mielen luomista rajoitteista sekä hälystä, avautuu meille lähes rajaton mahdollisuus toteuttaa itseämme elämässä.

 
mindfulness joonatan

AVARAN TARINA

Itsetutkistelusta selkeyteen

Avaran perustajalla, Joonatan Jääskeläisellä, on vahva tausta yrityselämässä myynnin sekä myynninjohtamisen parissa mm. digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän alalla. Päätös vaihtaa alaa ja siirtyä hyvinvointiin liittyvien asioiden pariin syntyi hiljalleen seuraillessa hektisen työelämän tuomia rasituksia omaan päivittäiseen jaksamiseen, mutta myös ihmetellessä työkaverien ja asiakkaiden varsin yleistä uupumusta. Nämä havainnot aloittivat tietoisen tutkimusretken omaan mieleen sekä kehoon, pyrkien löytää hedelmällisimmät metodit tehdä työtä sekä elää elämää  rauhallisemmin, merkityksellisemmin sekä suuremmalla mielen selkeydellä.  

Myynnin parissa toimiessaan Joonatan ahmi läjäpäin tietoa itsensä kehittämisestä ja kokeili eri metodeja työssään kollegoidensa kanssa. Jostain syystä nämä kokeilut eivät kuitenkaan johtaneet kovinkaan tasapainoiseen lopputulokseen. Suuri osa johtamis- ja self help -kirjallisuudesta antoivat pitkän listan jippoja ja temppuja, joita ihmisten oletettavasti täytyisi tehdä menestyäkseen työelämässä, ollakseen onnellisempia tai tullakseen entistä tehokkaammaksi ja tuottavammiksi. Nämä "tee-nämä-asiat -listat" toteutuessaan todellakin loisivat superihmisen, jolta luonnistuisi kaikki maan ja taivaan väliltä. Perusongelmana tuntui vain säilyvän se, että hyvin harva ihminen itseasiassa on kykenevä tai jaksava toteuttamaan edes muutamia kohtia näiltä eeppisiltä listoilta.

Mieleen tuli, miksi näin on?

Tutkimusretki jatkui syvemmälle kohti ihmisen käyttäytymisen juurisyitä ja motivaattoreita - lähinnä modernin psykologian ja aivotutkimuksen näkökulmasta. Teoreettisen tiedon rinnalla kokemusperäistä ymmärrystä mielen ja kehon toiminnasta tuli vahvennettua pitkäaikaisen jooga- ja meditaatioharrastuksen muodossa. Nämä johtivat mm. Yoga Alliancen sertifioimaan joogaopettajan pätevyyteen sekä Solterrenon Mindful Academyn MBSR-ohjaajan koulutukseen (Mindfulness-Based Stress Reduction). Oli ensijaisen tärkeää havaita ja kokea henkilökohtaisesti käyttäytymisen alkulähteitä teoreettisen ideatason tarkastelun lisäksi.

Mindfulness-taidot johtivat yhä jatkuvaan, pitkään sukellukseen pinnan alle - tietoisuuden itsensä äärelle. Tämä antoi avaran näkymän tyyneydestä, hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta, jonka seesteisistä vesistä on hyvä lähteä toteuttamaan vaikkapa self-help gurujen eeppisiä listoja - tai vaihtoehtoisesti heittää listat suoraan merenpohjaan.

Avara Valmennus oli syntynyt.

 
mindfulness asiakas

"Mindfulness on matka omaan sisimpään, ja Joonatan toimi sensitiivisenä ohjaajana. Mindfulnessista on ollut hyötyä oman sisäisen arvostelevan äänen vaimentajana ja muutenkin ajatusten virran selkiyttäjänä. Olen tutustunut meditaatioon turvallisella tavalla ja oppinut elämään enemmän läsnä jokaisessa hetkessä ilman ajatusten ähkyä"

Asta